BLOGI

Meidän piti muuttaa maailmaa

Moi! Moi! Hei! 

First of all: Onnea kaikille valmistuville! Oon kirjoittanut tätä kaksi päivää, mutten pääse eroon siitä tunteesta, että tekstin tuottaminen tökkii pahemman kerran.

Viime aikoina olen ylittänyt itseni ahkeruudessa ja nyt viimeisenä naulana arkkuun pitäisi kirjoittaa oikein myyvä postaus siitä, miten mahtava valmistujaiskuvaaja olen ja miten kannattaisi varata aika nyt ja heti. Kuitenkin tällä hetkellä on valmistujaiskuvakausi kauneimmillaan. Sisäinen suomalaiseni kuitenkin sotii tätä tyrkyttämistä vastaan ja onnistuin vielä sairastelun lomassa (jep, kesälenssu iski muhunkin) selailemaan erilaisia Facebook-ryhmiä, joista löytää toinen toistaan upeampia lakkikuvia. Tärkeintä kuitenkin on keskittyä omaan tekemiseen ja itsensä kehittämiseen, joten itsesääli syrjään ja äksöniä!

Pari viikkoa takaperin suunniteltiin yhteistyössä meikkaaja- ja kampaaja Merika Oksasen kanssa valmistujaispromokuvat. Malliksi mukaan lähti Anna, joka oli itse valmistunut pari vuotta sitten Metropoliasta, mutta kuvat olivat jääneet ottamatta. 

Rehellisesti? Koko päivä tuntui vähän sähläykseltä. Olin suunnitellut, että otettaisiin kuvia ylioppilaslakin kanssa, mutta viime hetkessä vaihdoin osittain mallin toiveesta lakin tutkintotodistuksen ja ruusun yhdistelmään. Kukkaa ei meinannut löytyä ei niin millään, koska kukkakaupat ovat ilmeisesti maanantaisin kiinni. Kuumuus hönki niskaan, pissatti, huono kenkävalinta ja suunniteltu paikka ei ollutkaan niin hyvä miltä ilta-auringon aikaan oli aikaisempana päivänä näyttänyt. Lopuksi vielä toinen muistikortti leikkasi kiinni ja pelästyin, että kaikki otetut kuvat häviäisivät bittiavaruuteen. 

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta saatiin tällaiset kuvat aikaiseksi, enkä ole hirveän pettynyt. En kyllä mikään maailman tyytyväisinkään, täytyy myöntää. Promokuviksi tulos oli vähän turhan tavallinen, mutta pari kuvaa pystyn ihan ylpeydellä tänne lataamaan. Voisihan sitä jossitella, mutta suunta on vain ja ainoastaan eteenpäin.

 

Kuitenkin, vaikkei tämä mikään maailman paras mainospuhe ollutkaan, niin nyt kauttani saa myös meikin ja kampauksen paikan päällä Merikan toimesta 80 euron lisähintaan. Tai vain jommankumman hintaan 60 euroa. Mun mielestä se on siisti diili! Merika on tehnyt muutamalle portfoliomallille meikin aikaisemminkin, esimerkiksi näihin kahteen. Kokemusteni mukaan kyseinen mimmi on tehokas ja hänen kanssaan on mukavaa työskennellä. 

 

Samoihin aikoihin kun otettiin Annasta kuvia, julkaisin Facebookissa elämäni ensimmäisen arvonnan ja lopuksi perinteisellä lappuarvonnalla ratkaistu voittaja sai lahjaksi Valmistujaiskuvat KULTA -paketin, johon sisältyy vähintään seitsemän editoitua kuvaa ja assistentti heijastinta pitelemään parhaan mahdollisimman valon takaamiseksi. Voitto osui sellaiselle tutulle, jonka kanssa ei oltu pitkään aikaan nähty ja siksi tuntuikin luontevalta ajatukselta tehdä parin tunnin kuvausretki Kruunuvuoreen saakka, jotta kuulumisetkin ehtivät mukavasti vaihtua. Näiden kuvien takana pystyn seisomaan täysin ja huomaan heti olevani tehokkaampi alkulämmittelyn jälkeen. Asiakaskuvissa yleisesti oma heikkouteni on se, etten kuuntele asiakasta tarpeeksi tarkkaan ja otan mieluummin itselleni mieluisia kuvia. Tässä asiassa olen kuitenkin kehittynyt paljon ja nykyään erotan helpommin asiakastilanteen omista projekteista. Ne on kuitenkin niin eri maailmoista ja esimerkiksi valmistujaiskuvissa kaikkein tärkeintä on se, että valmistunut itse on tyytyväinen. 

 

/ Säde