BLOGI

Motivaatiopula

Hei vaan hei moi moi!

Olipas kiva nähdä tilastoista, miten moni oli eksynyt paikalle. Muutamat ihanat jopa tunnistautui ikivanhan Sopulipopulaatio-blogin lukijaksi Snapchatissä, iih! Multa ei ihan vielä kirjoittaminen suju entiseen malliin kun en ole tainnut tehdä tätä sitten sen jälkeen kun edellinen blogi kuoli ja kuoppaantui aivan itsestään. En anna sen kuitenkaan haitata menoa! Tämä tietokone ei varmaan koskaan ole ollut niin hidas kuin tänään ja nukkumaanmenoaikakin ohittui muutama tunti takaperin. Haluan kuitenkin aloittaa blogin päivittämisen hullulla tahdilla, jotta hommaan tulee ryhtiä ja rytmiä heti alkuun.

Päivän suunnitelmissa oli aamusta käydä siellä salilla, mutta ei sitten päästykään paikalle koskaan. Toisaalta ei harmita yhtään, koska oon ollut aamusta saakka ihan rikki vieläkin eilisestä lenkistä. Joka kerta kun nousen tästä tietokonetuolista, mulla menee parikymmentä askelta ennen kuin pystyn kävvelemään normaalisti, hah. Nyt ei kuitenkaan saa jäädä tuon liikkumisen kanssa tuleen makaamaan, ettei joka kerta lenkkeilyn jälkeen olisi näin kamala jäykkyys.

Evoluutio

Evoluutio

 

Salittomuudesta huolimatta suuntasin aamusta teatteritreeneihin (myöhässä). Meno on siellä päädyssä ollut vähän laiskemman puoleista siitä saakka, kun kuultiin että treenitilan käyttömahdollisuus loppuu aikaisemmin kuin oli suunniteltu. Tänään oli toiseksi viimeinen kerta ja ollaan nyt yritetty vain pitää hauskaa. Mulla on hienoinen motivaatiopula teatterin suhteen juuri siitä syystä, ettei homma voi edetä mihinkään. Ikävä kyllä ohjaajan asenneongelma näkyy myös ryhmäläisissä ja sen lisäksi, että porukkaa on ollut heikohkosti paikalla, treenit käynnistyvät todellisuudessa vasta noin puolitoista tuntia vuoron alkamisen jälkeen. Ensi viikolla aiotaan kyllä pitää super hauskaa viimeisen kerran kunniaksi. Ja olihan meillä tänäänkin kivaa. 

Canon 30D + f2.8 / 135mm & Petri + f2/28mm 

Treenien jälkeen kuvattiin uuden tuttavuuden, Molly Moonstonen kanssa Kalasatamassa. Molly oli bongannut mut Facebookin TFCD-ryhmän kautta ja laittoi viestiä. Teatteriin liittyvä motivaatiopula meinasi yltää tänään valokuvaamiseen saakka, mutta jostain onnistuin intoni kaivamaan. Ennen kuin lähdin kotoota, rullailin filmikameran objektiivia (f/2 28mm) irti kamerasta. Adapteri vahingossa irtosi ja sitten mulla välähti - voisiko toinenkin filmiobjektiivi toimia digikamerassa adapterin kanssa. Se toimi! Petri-kamerasta otettu f/2.8 135mm loksahti paikoilleen helposti ja napsaisin sillä parit testikuvat kotona. Kyseinen objektiivi helisee epäilyttävästi, mutta vaikutti toimivan. Itse kuvaustilanteessa se nappasi omituisia valoilmiöitä kameralle, enkä tiedä oliko vika siinä vai itse kuvaajassa. Kuitenkin  vaihdoin aika nopeasti takaisin toiseen filmiobjektiiviin ja räpsin sillä menemään loput kuvaukset. Nyt mulla on hirveä hinku käydä kirpputoreilta metsästämässä lisää tuollaisia aarteita, mutta tämänhetkinen rahatilanne ei salli yhtäkään ylimääräistä ostosta seuraavaan puoleen vuoteen… Noh, onneksi on edes nämä vehkeet!

Nopeat testikuvat Petri-kameran f2.8/135mm
 

Molly oli mallina luonteva ja kokenut ja meillä oli super hauskaa! Ihana Meri tuli avustamaan ja onnistuttiinkin tunnin aikana kiipeilemään, nostelemaan kettinkiä ja kyykkimään ruosteisten putkien alla. Alkuperäisenä tarkoituksena oli ottaa rennosti ja se kyllä onnistui.

Nyt meikäläinen siirtyy kyllä unille, pitäisi kuuden tunnin päästä olla matkalla äidin luokse, iik! 

/Säde