BLOGI

Tekemättömyyden oravanpyörä

Mitä enemmän istun tietokoneella, sitä enemmän editoimattomia kuvasarjoja ja tekemättömiä juttuja löydän. Tässä esimerkiksi yksi sarja Kiasta heinäkuulta. Kierreltiin Pasilassa etsimässä rumia seiniä, mikä ei ole tehtävistä vaikein. Nautin kuvausten suunnittelusta ja hiomisesta, mutta vastapainona nautin myös yksinkertaisuudesta. On virkistävää lähteä kahdestaan kuvattavan kanssa ulkoilemaan ja vain... kuvata. 

Malli: Kia Muukkonen

 

Nyt olen sitä, mitä toivoin olevani muutama vuosi sitten, mutten haaveile enää samoista asioista. Mietin, onko koskaan mahdollista saavuttaa sellainen ihmisyys, mistä tavoittelee. Toivoisin olevani aikuismaisempi, siistimpi ja kunnianhimoisempi. Tehokkaampi. Suunta on oikea, mutta haaveena olla enemmän. Turhauttaa huomata, miten joinakin päivinä ottaa huikean askeleen taaksepäin ja taantuu takaisin tiskivuoren keskelle ja tekemättömyyden oravanpyörään. Sairastelu sai minut vihaamaan sänkyäni, sinne on niin helppo jäädä kun tekee olonsa kotoisaksi. Selkään sattuu kaikki se makaaminen ja oma huone muistuttaa kaikista asioista, mitkä on jääneet puolitiehen tai kokonaan tekemättömiksi. On niin helppoa jäädä paikoilleen, pysähtyä lopullisesti. Vihaan sitä. 

Olen ollut herkillä viime aikoina. Kaivannut ihmisiä, joita en tavallisesti kaipaa, käynyt läpi sellaisia kuvia, jotka luulin haudanneeni vuosia sitten ja välillä pysähtynyt miettimään surullisenkuuluisaa "mitä jos". Ajatukset heittävät ympyrää aamusta iltaan ja päätöksenteko on haastavampaa kuin koskaan. 

Kyllä tämä tästä. Joo. Ei tällä erää muuta. Tämän viikon teemana on vähän vähemmän tietokoneella istumista, tuntuu että pää on juuttunut liian syvälle kuvatiedostoihin ja menneisyyteen taas. Kohtuus kaikessa.

Toivottavasti tämä viikko kohtelee meitä kaikkia hyvin. 

/ Säde 

INSTAGRAM: @photopuusa & @kolakuningas
FACEBOOK: @photopuusa
TWITTER: @kolakuningas
SNAPCHAT: @kolakuningas