Kädet sidottuina - Instagram-seuraajat päättivät kuvausten kulun

Kuvauspäivä on lyöty lukkoon ja on aika lähteä miettimään mitä se pitää sisällään. Tällä kertaa kuitenkin annoin seuraajieni päättää päivän kulun. Olen muutenkin aina ollut huono suunnittelemaan (oikeastaan yhtään mitään) etukäteen ja nauttinut enemmän fiilispohjaisista kuvauspäivistä. Parhaat ideat tulevat tekemisen lomassa, niin myös tässä tapauksessa.


Pari viikkoa sitten Instagram-tarinassani sai äänestää kaiken lähtien meikistä, taustasta, tunnetilasta, pukeutumisesta ja valoista. Enemmistön äänten perusteella kysyin muutaman tarkentavan kysymyksen ja vielä pari kuvausten lomassa. Ainut mitä päätin itse, oli kenen kanssa tehdään ja missä.


Kuvauslokaatioksi valitsin tylsästi studioni Skattalla ja mukaani sain Mintun (meikkaaja), Fannin (kuvattava) ja Sallan (videokuvaaja!). Äänestyksen tulokset määräsivät, etten saa käyttää studiotaustaa, joten kokeilin ensimmäistä kertaa kuvata meidän mustalla nahkasohvalla. Meikin teemana oli fantasia ja päävärinä vihreä ja lisäkysymyksen perusteella saatiin laittaa sikana glitteriä, mikä on onneksi muutenkin mulle ja Mintulle ominaista. Fannin vaatteet saivat luvan olla all denim ja kuvausten tunnetilana toimi vahvuus. Käytössä kolme valoa, joka oli itseasiassa aikamoinen haaste. Värien käytössä kysyin yleisön mielipidettä, mutta päätin silti käyttää sekä vihreää, sinistä, että oranssiakin. Go hard or go home.

2018-11-07 18.06.50.jpg

Päivä meni ohi (liian) nopeasti ja vaikka itse sanonkin, saatiin aikamoinen setti kasaan. Oli miellyttävää vastata tiimiltä tuleviin arkisiin kysymyksiin että “en mä tiedä, kysytään seuraajilta!” Ihana Salla teki muuten tästä kuvauspäivästä videon, joka löytyy tämän postauksen lopusta ja täältä (linkki).

Editoinnissa en enää kysellyt mitä tehdään, kun mulla on muutenkin tapana vetää vähän yli. Laitoinkin nyt kuvat siihen järjestykseen, että vasta lopussa alkaa näkymään ne villit kokeilut!

Kuvat: Säde Puusa / Photo Puusa / IG / FB / Varaa aika!
Malli: F / IG / Spotify / FB
Meikki: Minttu Virtanen / IG
Video: Salla Turpeinen / IG
Suunnittelu: TE!

Kerro ihmeessä kommenttikentässä mitä olit mieltä kuvista ja videosta ja kiinnostaisiko nähdä lisää tällaisia haastekuvauksia! En osaa lopettaa tätä mitenkään fiksusti! Kääks! Meen saunaan, heipsu!

/ Säde

Hinnasto / Varaa aika! / Instagram / Facebook

Säde Puusa
Valokuvaaja / Helsinki
photopuusa (ät) gmail.com
Katajanokanlaituri 5