Blogi

Alastonkuvan voima

IMG_0636.JPG

Jokaisella meistä on vain yksi vartalo ja siksi sitä pitää kohdella hellästi ja hyvin läpi elämän. Oman kehon näkeminen kauniina ja hyväksyttävänä voi olla vuosikymmeniä kestävä prosessi. Kehonkuvaan vaikuttavat kymmenet eri asiat - median luoma kuva siitä miltä vartalon kuuluisi näyttää, muiden kommentit, kehon muutokset… Ihmisen pään sisällä velloo kolme totuutta, joista yksikään ei ole ainoa oikea; Oma näkemys, muiden näkemys ja valokuva.

Olen itse paininut itsetunto-ongelmien kanssa läpi elämän. Kasvoin ahtaassa ympäristössä pienellä paikkakunnalla ja painoin teini-iässä miltei 20 kiloa enemmän kuin kokoiseni ihmisen “kuuluisi”. Myöhemmin olen ymmärtänyt, ettei vartaloni ole velkaa kenellekään. Laihdutin yläasteen ja lukion välissä sairaalloisen nopeasti ja kuvittelin, että sen jälkeen olen kaunis ja vihdoin kelpaan muille. Mutta miten voisin kelvata muille, jos en kelvannut itselleni?

Eniten olen kuvannut itseäni, tietysti. Tietokoneelleni on tallennettu kehoni ja kasvojeni muutoksia yli kymmenen vuoden ajalta. Seitsemän vuotta sitten otin kameran edessä ensimmäistä kertaa paidan pois. Ensin kuvissa näkyivät korkeintaan olkapäät, myöhemmin vähän selkää. 2012 otin ensimmäisen kuvan tisseistäni. Eivät ne olleetkaan niin rumat ja pienet kuin olin päässäni kuvitellut. Pian eri kehonosat alkoivat miellyttää silmääni ja huomasin kuvaavani itseäni rohkeammin. Jalkoja, käsiä ja kylkiä, valossa ja varjossa. Vuonna 2014 uskaltauduin jo kokonaan alasti kameran eteen. Vasta sen jälkeen kuvasin ensimmäistä alastonmallia.

Photo 20.3.2017 4.58.08.jpg

 

On tärkeää, että valokuvasin omaa vartaloani ensin. Löysin oikeat kulmat ja havaitsin missä valossa ja asennossa kehoni näyttää kauneimmalta. Ymmärsin, että se on sittenkin upea ja  kokonaisuudessaan kaunis. Virheetkin alkoivat miellyttää silmääni. Tulin tietoisemmaksi siitä miltä näytän ja sitä kautta ymmärsin paremmin, miten netissä selaamani kuvat toinen toistaan upeammista vartaloista eivät olleet totuus, ne olivat taidetta. Tekijän näkemys ja katsojan tulkittavissa. Nykyään alastomuus ei saa oloani epävarmaksi. Se on vain yksi olemismuoto muiden joukossa.

Mitä enemmän erilaisia ihmisiä olen kuvannut, sitä enemmän kauneutta löydän inhimillisyydestä. Pienistä virheistä ja epävarmuuksista. Niitä on jokaisella. Valokuvaajana koen että yksi tärkeimmistä tehtävistäni on saada ihminen näkemään itsensä vähintään yhtä kauniina, kuin minä hänet näen.

Alastonkuvaukset eivät poikkea paljoa tavallisista kuvauksista ja ne voivat olla jopa hauska ja vapauttava kokemus. Hyvän kuvaajan kanssa aika menee siivillä ja malli tuntee olonsa kotoisaksi siitä huolimatta,  ettei voi verhoutua vaatteisiin. Parhaimmillaan alastonkuva on voimaannuttava muotokuva ihmisestä, joka on sinut oman kehonsa kanssa. Kuva voi heijastaa itsevarmuutta tai harmoniaa ja sen voi antaa lahjaksi tärkeälle ihmiselle tai vaikka kehystää omalle seinälleen. Ihmisen keho on taideteos, jonka hyvä valokuva voi tuoda esille.

Säde
photopuusa (a) gmail . com
INSTAGRAM | FACEBOOK | PORTFOLIO

 Asiakkaan tilaama taulu vuodelta 2017 

Asiakkaan tilaama taulu vuodelta 2017 

 

Teen alusvaate- ja alastonkuvauksia studiollani Katajanokassa. Kuvat käsitellään luottamuksella. Toisin kuin tavallisissa kuvauksissa, asiakas ei pääse valitsemaan haluamiaan kuvia. Valmiit valokuvat toimitetaan suoraan asiakkaan sähköpostiin tai kuvatulosteina ilmoitettuun osoitteeseen.   Kuvauksia ennen asiakas saa allekirjoitetun kuvaussopimuksen, jossa ehdot on käsitelty tarkemmin. Sopimus käydään yhdessä läpi.   Kuvauksiin ei tarvitse tulla yksin - kaverin tai kumppanin voi ottaa henkiseksi tueksi tai jopa mukaan kuvaan.

Suosin editoinnissa luonnollisuutta ja kuvaan pääsääntöisesti kontrastista ja väritöntä kuvaa. Kuvista voi kauttani teettää laadukkaita valokuvatulosteita tai käsintehdyn canvas-taulun, joka on ihana lahja kumppanille.

Alastonkuvaukset sopivat kaikille täysi-ikäisille.   

Hinnastoon | Ajanvaraukseen